Team Solskinn og Latter skal delta i Stafett for Livet

Team Solskinn og Latter skal delta i Stafett for Livet

Team Solskinn og Latter skal delta i Stafett for Livet!

Bli med Team Solskinn og Latter 8-9.juni for Stafett for Livet!
Kreftforeningens Stafett for livet er en hyllest til alle som er rammet av kreft. Familie, venner, skoler, foreninger, arbeidsplasser og andre danner lag for en person de vil støtte eller minnes. Sammen skal de gå eller løpe i et helt døgn for vise at det alltid bør være noen på banen for den som er syk.

Du kan gå så lite som en time eller så mye som 24 timer! Stafetten går fra Lund Stadiom fra kl. 12 lørdag 8.juni til kl. 12 søndag 9.juni! Det koster ingenting å delta men kan betyr så mye for så mange.
Fighter = æresgjest
Har du, eller har du hatt kreft inviterer vi deg til å delta som fighter under Stafett for livet. Fighterne er våre hedersgjester. Her kan du senke skuldrene, og få en pause fra hverdagen sammen med andre som har det som deg. Påmeldingen åpner i november!
Meld deg på Team Solskinn her Team Solskinn Påmelding

Du trenger ikke være en Solskinn kunde for å delta på Team Solskinn - alle er velkommen! Ta med barn, barnebarna, venniner eller kom på egen hånd!

Inspirert av pensjonister

Inspirert av pensjonister

 Når et lite hverdagsproblem vokser meg litt over hodet og jeg har mest lyst til å legge meg på sofaen og sture, tenker jeg på kundene på treningssenteret mitt. Da går det fort over.

 

Det var 1. august, rett etter sommerferien. Inn døren kommer en mann med et stort smil og en knapt merkbar halting. Den 23. juni hadde han erstattet en hofte som hadde plaget ham i årevis. Senere samme dag kommer en kvinne. Hun smilte og virket fylt av en blanding av frykt og lettelse. Den 27. juni gjennomgikk hun en stor brystkreftoperasjon og sto overfor mange uker med strålebehandling, hormonbehandling og alt som følger med kampen mot kreft. At disse to var oppe og i gang var i seg selv ikke så overraskende, men at de kom for å trene var det.

 

Jeg sto med tårer i øynene og lurte på om jeg selv hadde hatt mot til å møte opp og ta en yogatime etter slike store hendelser. Det hadde disse to. Kvinnen har ikke gått glipp av en uke med trening siden den dagen i august.

 

Mange har noe de sliter med

Når jeg reflekterer over mine kunder, innser jeg hvor utrolig ustoppelige de er. Både blant de yngre og de eldre er det selvfølgelig mange som er friske og raske, men noen har ett og annet de sliter med. Jeg har hatt folk med hjerteproblemer som har fått satt inn flere stenter på en tirsdag og kommet til trening på torsdag. En kvinne som brakk ankelen og var på akuttmottaket på en mandag for å få gips møtte opp til en tøff styrketrening på tirsdag for å gjøre alt hun kunne til tross for gipsen. Beinhev med gips er hundre ganger vanskeligere enn uten, men hun trente i seks uker og lot ikke dette stoppe henne. En kvinne unnskyldte seg for at hun kanskje ville bli litt sen til trening dagen etter fordi hun gjennomgikk immunterapi. Forestill deg den mentale styrken og karakteren. Jeg er full av beundring.

 

En kunde som lider av lammende leddgikt i hele kroppen som påvirker søvnen hennes og enkle handlinger som å komme seg opp av sengen, møter opp for trening minst 3 ganger i uken. Hun ankommer på sykkel og hevder at hennes viktigste oppgave er å holde kroppen i form for å henge med i sitt liv - sine barnebarn, sine venner og sin hage. Imponerende.

 

En pensjonists hverdag

Å være pensjonist kan høres forlokkende ut: det gode liv med masse fritid og reiser. Joda, men å gå av med pensjon kan også være tungt. En identitet du har hatt i mange år i en jobb er plutselig ikke relevant lenger. Du får overskudd av tid, ofte for mye tid som noen ganger kan være vanskelig å fylle. I denne situasjonen kan enkelte komme til å kjenne på depresjon og ensomhet. En følelse av ikke lenger å være en ressurs. Kanskje har de syke foreldre å ta vare på, travle barn som trenger uendelig hjelp med barnebarn, ektefeller som blir syke. Og, for å toppe det hele – i den alderen skjer det rett som det er at noe skranter litt rent kroppslig.

 

Men disse pensjonistene, "mine pensjonister", som jeg er heldig nok til å se mange ganger i uken, er utrolig flinke til å ta vare på seg selv. De forstår at to til seks timer med trening i uken får alt til å føles bedre. De vet at det å komme seg ut og treffe andre mennesker er akkurat det de trenger for sin mentale og fysiske helse. De påtar seg frivillige prosjekter og tar seg av familiene sine, og de er en rik ressurs for oss alle.

 

Inspirasjon

Jeg beundrer de to som kom inn på stedet mitt den 1. august med et modig smil og et ønske om å bli sterkere på alle måter. Slike har jeg flere av blant kundene mine. Samfunnet bør omfavne disse flotte pensjonistene og takke for at de er en del av livene våre. Når små bagatellmessige problemer i livet får meg nedtrykt husker jeg på hvordan virkelige utfordringer ser ut og beveger meg fremover inspirert av disse menneskene for deres styrke.

Støttemedlem? Hva er det?

Støttemedlem? Hva er det?

I dag skulle jeg sende en liten melding til kunder som jeg ikke har sett på en stund. Jeg fant frem til kundelista og gikk igjennom.

Jeg sendte nøyaktig 1 e-post ut til en av mine som har hatt litt helseutfordringer – og det var alt!
De fleste kundene har jeg faktisk sett denne uka og i hvert fall i de siste 2 ukene – og nesten alle flere ganger. Det er helt fantastisk.

Jeg hoppet av en stor karriere for å starte Solskinn og Latter fordi jeg har en brennende lyst til gjøre en forskjell. Det å kunne skape et sted der folk kan holde seg aktive og finner en form for trening der dørstokkmila er relativt sett lav er målet.

Trener 4-5 ganger i uka? Ja takk! Tar en dobbelt økt siden mann først er her? Selvsagt! I disse 5 årene har jeg sett mange som har forandret livet sitt. De har blitt mer smidige, sterkere, slankere, de har fått bedre balanse, de har kommet seg igjenom store livsforandringer som å miste en ektefelle med et godt nettverk og folk som bryr seg rundt seg.

Helseeksperter vil si at trening må bli en vane – motivasjon er ikke noe som gjør at du vil opprettholde et treningsprogram – heller at du har lagt det inn som et gjørmål hver dag – akkurat som å pusse tennene.

Solskinn’s kunder har skjønt det. Aldri igjen skal de være støttemedlem fordi det ikke frister å komme seg på trening. "Vi sees i morgen!" sier jeg til de fleste når de forlatte lokalet. Det er fantastisk!

YOGA FOR RUNNERS

ER DU STIV I KROPPEN TIL TROSS

FOR ALLE MILENE DU HAR LØPT?

BLI MED PÅ YOGA FOR RUNNERS!

Hvis du har løpt mye og syns du er for stiv, kan du ha stor glede av yoga. Du vil utvikle kroppsbevisthet, fleksibilitet og styrke. I tillegg lære nye måter å strekke ut på, med fokus på teknikker som gjør løpingen lettere og mer lyst betont.

Løping er gøy og bra for kondisjon og muskelbygging, men kan også medføre belastningsskader, forårsaket av manglende fleksibilitet og ubalanse mellom forskjellige kroppsdeler.

Med yoga for runners ønsker vi å:

- jobbe med stivhet i rygg, bak, hamstrings og leggmuskler

- forebygge belastningsskader i ankler, knær, nedre del av rygg

- strekke ryggsøylen og åpne opp i brystet og skuldrene

- bygge opp utholdenhet og styrke

- lære “aktiv hvile”

- ha det gøy underveis

Når: mandager kl. 1630-1730

Dato: uke: 16, 17, 19, 20, 21, 23, 24 og 25

Hvor: Solskinn og Latter, Tangen 24

Pris: kr. 799,- for 8 uker

Påmelding: post@solskinnoglatter.no/95246479

Hvem: Instruktør Dina Abazovic

Styrketrening for Menn

1.august starter vi opp igjen med utetrening for menn!

Bli med og kom i form med bare menn. Mandager og onsdager fra kl. 19- kl. 20 kan du være ute og trene etter en lang fin sommer.

Denne treningen er sosial og effektiv, om du du ønsker å gå ned i vekt, få bedre kjerne muskulatur og komme bedre fysisk form.

Da er Solskinn treningen med Martin Stifoss for deg!

For kun kr. 499,- pr. måned kan du finne tilbake til formen som kanskje har forfalt litt i sommer. Meld deg på i dag post@solskinnoglatter.no. 🙂

💪
💪
😃

Hvorfor er Yoga så populært blant menn?

Jeg må innrømme da vi startet Solskinn og Latter i september tenkte jeg at vi får naturligvis flest kvinner som kunder på yoga … «men menn»… det viste seg etter et par måneder at vi ofte har like mange menn på yoga timene som damer og noen ganger er de i flertall!

Stadig vekk ser jeg menn som kommer inn for første gang. Litt sjenerte. Litt nysgjerrige for hva i all verden vi holder på med oppe på Odderøya.

Som vanlig løper jeg frem fra disken – ønsker de velkommen til Solskinn og Latter og viser de byens beste utsikt. (Litt stolt nesten som om jeg hadde bygd mannskapsmessa selv.) De fleste bestemmer seg for å prøve … og etterpå er de «hooked» som jeg sier på godt Norengelsk.

Det er noe magisk som har skjedd. Kropper som har vært «stiv som en stokk» i årevis er plutselig mer bevegelig, mer smidig, mykere. Etter noen få uker med Solskinn Yoga, var det en som smilte til meg og sa «det er mange år siden jeg kunne bøye meg ned og vaske beina»… kanskje en liten overdrivelse, men veldig gøy å se at det er fremgang og at det fungerer.

Har du ikke prøvd? Kom opp. Bli med de andre menn og kvinner som vil bli mindre stive, få bedre holdning, bli sterkere og kose seg litt med en treningsform som bare Solskinn og Latter kan tilby. Prøv en time gratis tirsdag og torsdag klokke 10 -11 og fredag fra 0930-11. Ingen påmelding. Bare kom!

Velkommen opp til Odderøya. Vi blir glad for å få deg med.

Created with Visual Composer