Koronasyk inspirasjon

Først ble hun koronasyk, så ble senteret hennes i Kristiansand stengt. Nå vil hun inspirere andre.

Først ble hun syk og så måtte treningssenteret hun driver stenge. Nå er Colleen Delane-Skibsrud (50) ute av isolasjon og holder liv i senteret på kreativt vis.Publisert: Oppdatert i går 20:50

Colleen Delane-Skibsrud er så smått tilbake i jobb på sitt senter Solskinn og Latter, som ligger i Kanalbyen. Her spiller hun inn inspirasjonsvideoer til alle som vil se og gleder seg til senteret igjen kan åpnes. Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: – Det viktigste er å beholde kundekontakten mens vi er stengt. Å legge ut daglige treningsvideoer er en måte å gjøre det på, sier Delane-Skibsrud.

Hun er daglig leder for Solskinn og Latter, som startet opp i september 2018. Det tilbyr i første rekke trening for «godt voksne», men er også en kafé som med jevne mellomrom varter opp med sosiale arrangementer.

Ifølge Delane-Skibsrud har bedriften hatt jevn vekst av medlemmer, og har siden desember i fjor fått en boost med 35 nye til dagens 150. Det har skjedd i forbindelse med flyttingen fra den tidligere mannskapsmessa på Odderøya til Kanalbyen noen hundre meter unna.

Etter halvannet års drift med mye startutgifter var det nå hun og medeier Even Kristiansen (47) skulle begynne å tjene penger på senteret.Les ogsåSats sendte e-post til alle medlemmene. Så kom de sterke reaksjonene.

Delane-Skibsrud gleder seg til senteret igjen kan åpnes. Foto: Kjartan Bjelland

Høy feber

Den tanken er imidlertid satt på vent. For tre uker siden testet hun positivt for Covid-19-viruset og samme uka stengte hun senteret. Hun la ut på sin egen Facebook-side at hun ble smittet da ektemannen kom tilbake fra alpintur i Alpene.

Også parets to yngste barn ble smittet, men slapp unna med lette symptomer.

– Det skjedde veldig fort. Jeg våknet opp med hoste, og bare halvannen time seinere fikk jeg høy feber. Det varte et par dager, og var rimelig guffent mens det sto på. Vi mistet også smak- og luktesansen i en drøy ukes tid, og vår sønn fleipet med at han like godt kunne spise brokkoli, siden han ikke kjente noen smak likevel, forteller hun.Les ogsåFrykter at mange treningssentre kan forsvinne: – Kommer det ikke tiltak nå, så går det ikke

Online-løsninger

Etter endt isolasjon er kristiansanderen nå tilbake på senterkontoret. Hvor lenge senteret må holde stengt, vet hun ikke. Men hun vil gjøre sitt for å opprettholde kontakten med medlemmene. Planen er å fortsatt spille inn og legge ut treningsvideoer gratis på senterets hjemmeside og Facebook-side.

Utover å oppfordre folk til å være med på disse online-utfordringene fra henne og noen trenere hun har leid inn, planlegger hun også andre konkurranser for å holde den interaktive kontakten levende. Hun håper å få på plass en app som kombinerer online-trening, treningsstatistikk, chat og info om kosthold og helse.

– Det som bekymrer meg mest om dagen, er at medlemmene ikke lenger har det faste møtepunktet. Noen av dem er skikkelig ivrige, og har tidligere kommet på senteret fire ganger i uka for å få svettet sammen. Det er veldig viktig å kunne fortsette å holde seg i form, selv om treningssenteret er stengt, understreker hun.Les ogsåStor oversikt: Er du medlem av et treningssenter? Slik kompenseres du nå.

Bekymret for USA

I likhet med Thomas Falkum, som i Fædrelandsvennen sist uke fortalte at han var overveldet over medlemsstøtten etter at han måtte stenge sitt treningssenter, er hun takknemlig for at mange av kundene lar medlemskapet løpe, til tross for at hun har tilbudt dem å «fryse» betalingen.

Hun er også takknemlig for at hun bor i Norge og ikke i fødelandet USA. Der har hun både sine foreldre og to søsken, og hun legger ikke skjul på at hun er bekymret.

– Mamma har astma og pappa hjerteproblemer, så det gjør risikoen større utover alderen deres alene. I tillegg er jeg bekymret på vegne av hele USA. De har ikke den samme sosiale hjelpen som her i Norge, og mange ser seg helt nødt til å jobbe framfor å være i karantene, påpeker hun.

Sats endrer også

Også Nordens største treningssenterkjede Sats tar digitale grep i koronakrisen. Mandag denne uka sendte kjeden ut en fellesmail til sine medlemmer om at i perioden senteret holder stengt, endres kundeforholdet til et heldigitalt medlemskap. Blant det som tilbys er over 100 online-treningsøkter og audioøkter med «trening på øret».

«De siste ukene har dere sett 7,4 millioner minutter Online Training-timer – noe som tilsvarer 14,1 år med trening», kan man også lese i denne fellesmailen fra Sats. Publisert: Publisert: 1. april 2020 20:15Oppdatert: 1. april 2020 20:50