6 gode grunder til å komme i form i 2019

6 gode grunder til å komme i form i 2019

Med 1. januar rett rundt hjørnet er det på tide å tenke på hva en mer aktiv livsstil kan gjør for deg:

1. Vedlikeholde eller gå ned i vekt.

Ettersom forbrenningen synker med alderen, er en utfordring å opprettholde en sunn vekt. Trening bygger muskelmasse som bidrar til å forbrenne flere kalorier.

2. Redusere sykdom.

Personer som trener, har en forbedret immun- og fordøyelses funksjon, bedre blodtrykk og høyere beintetthet, og en lavere risiko for Alzheimers sykdom, diabetes, fedme, hjertesykdom, osteoporose og visse kreftformer.

3. Forbedre mobilitet, fleksibilitet og balanse.

Trening forbedrer din styrke, fleksibilitet og holdning, som igjen vil bidra til bedre balanse, koordinering og redusere risiko for fall. Styrketrening bidrar også til å lindre symptomene på kroniske lidelser som f.eks. leddgikt.

4. Forbedre søvn.

God søvnkvalitet er viktig for din generelle helse. Regelmessig aktivitet kan hjelpe deg med å sovne raskere, sove dypere og gi deg mer energi.

5. Bedre humør og selvtillit.

Trening er en stor stressavlastning, og endorfinene (lykkefølelsen) man får fra trening kan faktisk bidra til å redusere følelsen av tristhet, depresjon eller angst. Å være aktiv og føle seg sterk bidrar naturlig til at du føler deg mer selvsikker.

6. Forbedre hjernens funksjon.

Aktiviteter som Sudoku eller kryssord kan bidra til å holde hjernen aktiv, men er likevel ikke i nærheten av de gunstige effekter for hjernen som trening har. Det kan hjelpe hjernens funksjon til å håndtere mange ting på en gang og bli mer kreativ, og kan bidra til å forebygge hukommelsestap, kognitiv nedgang og demens.

Å bli mer aktiv kan stimulere humøret ditt, lindre stress, hjelpe deg med å håndtere symptomer på sykdom og smerte, og forbedre din generelle følelse av velvære. Uansett alder eller fysisk tilstand, er det aldri for sent å få kroppen i bevegelse og forbedre livskvaliteten.

Velkommen til Solskinn og Latter – vi åpner 2. januar! Kom å begynn din nye aktive livsstil med oss!!